Η μεγάλη επίθεση στα βιοκαύσιμα

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #79437 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η προσπάθεια για διατήρηση του πετρελαίου ως κυρίαρχης πρώτης υλης θέρμανσης στην αγορά, είναι παραπάνω από εμφανής.
Η εκμετάλλευση από τα ΜΜΕ της ασύστολης καύσης "του οτιδήποτε καιγεται", που για πολλούς ανθρώπους είναι μοναδική επιλογή, με τέτοιο τρόπο που να παρουσιάζει τις εναλλακτικές μορφές ως υπέυθυνες του προβλήματος, δείχνει κατ αρχήν προθέσεις.
Η καμπάνια για το επίδομα θέρμανσης από τους φορέις, αλλά και τη πολιτεία, κάνει τις προθέσεις, επίθεση.
Η κατ αρχήν διάθεση δείχνει πρόθεση να μειώσουν τη τιμή μέσω του επιδόματος. Το 80% λένε δικαιούται το επίδομα.!!!!! :ohmy: :ohmy: :woohoo:
Η ογκομέτρηση πιστεύω πως "ρήμαξε" το ξύλο. Πως γίνεται? Τα τακτοποιούν ένα ενα για να καλύψουν συστηματικά τον όγκο? Πως μπορεί να ελεγθεί από τον απλό καταναλωτή? Πριν τη παραλαβή, πως θα το ελέγξει? Ποιότητα? Ποιός είναι ο κρατικός έλεγχος στη ποιότητα του ξύλου? Ποιός αρμόδιος ελεγκτής πήγε σε μάντρα καυσόξυλων να κάνει έλεγχο ποιότητας? Πως να το κάνει? Ποιές είναι οι προδιαγραφές? Πόσο υπέυθυνη είναι η κακή πρώτη ύλη για τη ρύπανση? Πόσο υπέυθυνα λειτουργεί το κράτος σ αυτό που πρέπει να κάνει? ΕΛΕΓΧΟ.
Όμως φταίει το ξύλο, το πελλετ ακολουθεί. ΡΥΠΑΝΣΗ.
Η επίθεση καλά κρατεί. Για όσους δε το καταλαβαίνουν, χτίζουν αντι - βιομαζικές συνειδήσεις. Χτίζουν ακόμα θέσεις κατά, στο κόστος απόκτησης.

Διατεθειμένοι να μειώσουν τιμές (μέσω φόρων) δε φαίνονται να είναι. Μπορεί και να διευρύνουν λίγο τα κριτήρια για κάποια επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο, που όμως σημαντική και ουσιαστική μείωση δε θα ναι. Κάποιοι θα βαρεθούν, κάποιοι θα το θεωρήσουν "ασήμαντο", ο σκοπός όμως είναι τα "πελατάκια" να σταματήσουν να φυλλοροούν προς άλλες κατευθύνσεις.
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ(?), μέσω της κακής άποψης που θα χει ο ανυποψίαστος κοσμάκης, από το βομβαρδισμό των media, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΙ ΕΝΑ ΦΟΡΟ ΡΥΠΑΝΣΗΣ. Απλό είναι, 23% ΦΠΑ (+ 25% φόρος ρύπων.. λέω τώρα) για τη "κακή" βιομάζα.... που μετά από 2-3 χρόνια ύπαρξης στη χώρα, με κακοσυντηρήμενους (όπως θα λένε) καυστήρες, σόμπες κλπ... στέλνει το ξύλο στα 200-250€ (σε Αθήνα Θεσ/νίκη και αστικά κέντρα που τους πονάει) το πελλετ στα 350-400€ και......
Για την απόδοση καυστήρων πετρελαίου 20-30 ετών, για τη συντήρηση τους, ακούσατε κάτι?
Μειώθηκαν τα κέρδη του κράτους, αυτά που θέλουν τουλάχιστον μέσω της φορολόγησης. Μειώθηκαν και τα κέρδη των ΔΕΚΟ και των ιδιοκτητών πετρελαικών..
Υπάρχει λέει πρόταση στο ΥΠΟΙΚ για άμεση φυλάκιση, έναντι και ελάχιστης οφειλής στο δημόσιο.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (βουλευτή, υπουργό, πρωθυπουργό, δήμαρχο, νομάρχη, δημόσιο λειτουργό, διευθυντή ταμείου ασφάλισης, πρόεδρο ΔΕΚΟ κλπ), ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ. Μονάχα ένας Τσοχατζόπουλος ήταν βρε αδελφέ? Τόσοι που ήταν μαζί του χαμπάρι δε πήραν? Τόσοι που έψαχναν να τον ρίξουν για να πάρουν την εξουσία εκείνοι, χαμπάρι δε πήραν κι αυτοί??? Μα καλά, απ αυτά που μαθαμε για τη ζωή του, μάτια βγαίνανε, όλοι τυφλοί ήταν?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": egglezos, DOOM_NX, kobra2

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #79444 από kobra2
Απαντήθηκε από kobra2 στο θέμα Η μεγάλη επίθεση στα βιοκαύσιμα
δυστυχως οι περισσοτεροι ειναι απαιδευτοι, αμορφωτοι και ολα τα α,και γιαυτο τους ψεκαζουν ,οχι με αεροπλανα,αλλα με τηλεοραση

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.050 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ