Πόσο αέρα χρειάζεται ένα κιλό ξύλο για να καεί;
- DOOM_NX
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Bad Sector
- Δημοσιεύσεις: 4316
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 477
Σε καμία περίπτωση. Αυτός ο αέρας τροφοδοτεί με οξυγόνο τα καυσαέρια που ελευθερώνονται. Είναι καλό που υπάρχει χωριστά αέρας για πρωτογενή και δευτερογενή καύση.alex_nous έγραψε: Θα άξιζε τον κόπο η μεταφορά με πατέντα αυτού του αέρα κάτω από την σχάρα?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dimlyk
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 10561
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1475
alex_nous έγραψε: Μια και σ'αυτή τη συζήτηση συμμετέχουν πολλοί συμφορουμίτες με απίστευτες γνώσεις ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε.
Όπως έχω γράψει πολλάκις στο φόρουμ αυτό έχω ένα τζάκι της ελληνικής εταιρείας Starfire το k-evo 80. Η εστία έμπαζε αέρα από παντού με αποτέλεσμα την τεράστια κατανάλωση ξύλων. Μειώσαμε τις ''απώλειες'' βάζοντας μεγαλύτερη κόφτρα, υαλοκόρδονο δεξιά αριστερά και κάτω από την πόρτα, κλείνοντας τις τρύπες της ανεξέλεγκτης δευτερογενούς καύσης(36 τρύπες) και φυσικά κλείνοντας τον πρωτογενή από τον μοχλό ελέγχου.
Με αυτόν τον τρόπο μειώθηκε η κατανάλωση αλλά παρατήρησα ότι πλέον έχω υπερβολικά πολλή στάχτη στην εστία. Αυτό μάλλον είναι ατελής καύση όπως προαναφέρατε. Τελικά τι είναι καλύτερο από τα δύο?
Μία ακόμη παρατήρηση σχετικά με το τζάκι μου. Η είσοδος αέρα καύσης δεν βρίσκεται στην σχάρα αλλά στην ''αεροκουρτίνα'' στο κάτω μέρος της πόρτας. Σε μεγάλη απόσταση δηλαδή από την φωτιά. Ρωτάω λοιπόν εκτός από την ποσότητα του αέρα μήπως παίζει ρόλο και η ''θέση'' εισόδου του? Θα άξιζε τον κόπο η μεταφορά με πατέντα αυτού του αέρα κάτω από την σχάρα?
Περιμένω απόψεις σχόλια και βοήθεια!
φιλε alex μη γινεσαι υπερβολικος με τις γνωσεις μας ,,,,μαλλον οι περισσοτεροι ορεξη για ψαξιμο εχουμε
αλλα στο ερωτημα σου υπαρχουν πολυ πιο καταλληλοι για να απαντησουν
οσο αφορα την ποσοτητα του αερα που λες ,,,θα ελεγα οτι εξαρταται απο την θεση του ωστε αυτος να μην φευγει κατευθειαν στην καμιναδα αυτο ομως ειναι θεμα κατασκευης της καθε εστιας
υγ βρε θηρια δεν σας προλαβαινω με τιποτα στις απαντησεις
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dimlyk
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 10561
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1475
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOOM_NX
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Bad Sector
- Δημοσιεύσεις: 4316
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 477
Συμμαζεμένο είναι...dimlyk έγραψε: Παναγιωτη αν δεν σου κανει κοπο συμμαζεψε το λιγο να το κανουμε και αρθρακι
Αν θέλει ας αναλάβει ο Κέρβερος τη φιλολογική επιμέλεια. Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Το ερώτημα ήταν συγκεκριμένο και προσπάθησα να δώσω απάντηση όσο πιο σύντομα και απλά μπορούσα...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Stavrax
- Αποσυνδεμένος
- Moderator
- Foyer Invicta 700 Prisma+Heat Exchanger
- Δημοσιεύσεις: 2023
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 442
Φίλε Παναγιώτη αν ρίξεις μια ματιά στο θρεντ K-Evo θα καταλάβεις ότι είναι ένα τζάκι με λάθος σχεδιασμό. Οι κάτοχοι του για να μπορέσουν να το κάνουν να λειτουργήσει σωστά έχουν γίνει σαν τον Κύρο Γρανάζη. Απ' όσο έχω καταλάβει τον πρωτογενή, τον δίνει χαμηλά στην πόρτα, δευτερογενή σε πολλές τρύπες στην πλάτη και μπάζει και από την αεροκουρτίνα. Η συνέπεια όλων αυτών είναι το τζάκι να έχει περίσσεια αέρα, μεγάλη κατανάλωση και μειωμένη απόδοση. Τα καυσαέρια μια χαρά τροφοδοτούνται από παντού Το σχόλιό σου είναι σωστό, αλλά για σωστά σχεδιασμένη εστία.DOOM_NX έγραψε:
Σε καμία περίπτωση. Αυτός ο αέρας τροφοδοτεί με οξυγόνο τα καυσαέρια που ελευθερώνονται. Είναι καλό που υπάρχει χωριστά αέρας για πρωτογενή και δευτερογενή καύση.alex_nous έγραψε: Θα άξιζε τον κόπο η μεταφορά με πατέντα αυτού του αέρα κάτω από την σχάρα?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Gdevil
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 1231
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 215
alex_nous έγραψε: Μια και σ'αυτή τη συζήτηση συμμετέχουν πολλοί συμφορουμίτες με απίστευτες γνώσεις ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε.
Όπως έχω γράψει πολλάκις στο φόρουμ αυτό έχω ένα τζάκι της ελληνικής εταιρείας Starfire το k-evo 80. Η εστία έμπαζε αέρα από παντού με αποτέλεσμα την τεράστια κατανάλωση ξύλων. Μειώσαμε τις ''απώλειες'' βάζοντας μεγαλύτερη κόφτρα, υαλοκόρδονο δεξιά αριστερά και κάτω από την πόρτα, κλείνοντας τις τρύπες της ανεξέλεγκτης δευτερογενούς καύσης(36 τρύπες) και φυσικά κλείνοντας τον πρωτογενή από τον μοχλό ελέγχου.
Με αυτόν τον τρόπο μειώθηκε η κατανάλωση αλλά παρατήρησα ότι πλέον έχω υπερβολικά πολλή στάχτη στην εστία. Αυτό μάλλον είναι ατελής καύση όπως προαναφέρατε. Τελικά τι είναι καλύτερο από τα δύο?
Μία ακόμη παρατήρηση σχετικά με το τζάκι μου. Η είσοδος αέρα καύσης δεν βρίσκεται στην σχάρα αλλά στην ''αεροκουρτίνα'' στο κάτω μέρος της πόρτας. Σε μεγάλη απόσταση δηλαδή από την φωτιά. Ρωτάω λοιπόν εκτός από την ποσότητα του αέρα μήπως παίζει ρόλο και η ''θέση'' εισόδου του? Θα άξιζε τον κόπο η μεταφορά με πατέντα αυτού του αέρα κάτω από την σχάρα?
Περιμένω απόψεις σχόλια και βοήθεια!
@DoomDOOM_NX έγραψε:
Σε καμία περίπτωση. Αυτός ο αέρας τροφοδοτεί με οξυγόνο τα καυσαέρια που ελευθερώνονται. Είναι καλό που υπάρχει χωριστά αέρας για πρωτογενή και δευτερογενή καύση.alex_nous έγραψε: Θα άξιζε τον κόπο η μεταφορά με πατέντα αυτού του αέρα κάτω από την σχάρα?
Στα ενεργειακά τζάκια μας έχουν μπερδέψει λίγο με τους αέρηδες και τις καύσεις.
Κάποιοι κατασκευαστές γράφουν για πρωτογενή αέρα (κάτω από το σταχτοδοχείο) και δευτερογενή αέρα (αεροκουρτίνα). Και οι δύο αυτές πηγές εισόδου αέρα κάνουν όμως την πρωτογενή καύση.
Μετά γράφουν για τριτογενή αέρα (τρύπες στην πλάτη) ο οποίος κάνει την δευτερογενή καύση
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.