Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4234 από Dr.Raven

kostas1 έγραψε: dr reaven τι πίνακας είναι αυτός ; που τον βρήκες;Αν θέλεις δώσε πληροφορίες.

Αβε Κωστας. Ειναι μια ιδιοκατασκευη δικης μου σχεδιασης. Στο σχετικο ποστ, παραθετω καποιες λεπτομερειες περι τη λειτουργια της.

Οσο για το αναβε - σβησε, εγω δεν κανω τιποτα. Ηλεκτρονικος ειμαι, αλλιμονο! Το συγκροτημα λεβητα-καυστηρα-μποιλερ λειτουργει αυτοματοποιημενα μεσω προγραμματος. Προς τουτο φροντιζει η συσκευη (δικης μου εμπνευσης-κατασκευης, κομμενη και ραμενη στα μετρα μου) το ενα μερος της οποιας βλεπεις στη φωτογραφια. Μετρα εξωτερικη - εσωτερικη θερμοκρασια, κανει αντισταθμιση στο λεβητα, αναβει κατα το δοκουν τον καυστηρα με διαφορικη μεθοδο, μετρα την καταναλωση πετρελαιου, οταν ενεργοποιει το μποιλερ απενεργοποιει τα κλιματιστικα για να μην τιναξει την 25αρα ασφαλεια του πινακα, και διατηρει μονιμα τη θερμοκρασια εντος οικιας στους 23β. Τα κλιματιστικα επι πλεον, ενσωματωνουν ολους τους απαιτουμενους αυτοματισμους. Απλα ειναι προγραμματισμενα για θερμοκρασια 28β απο τις 7.00 εως τις 22.30, και απο τις 22.30 εως τις 7.00 στους 24β.
Στην περιγραφη που εκανα για τη συνδυασμενη - πιο σωστα - χρηση κλιματιστικων/λεβητα, απλα "ξεδιπλωσα" τον αυτοματισμο που χρησιμοποιω στα "εξ ων συνετεθη" (ητοι χειροκινητη λειτουργια). Για να βοηθησω στην κατανοηση του.

Λειτουργει οπως και οι λοιπες ψηφιακες αντισταθμισεις λεβητων, με καποιες προσθετες λειτουργιες οπως η διαχειριση ενος ρελε πινακος 40Α το οποιο οταν αναβει τις αντιστασεις του μποιλερ, διακοπτει τη τροφοδοσια των κλιματιστικων. Επι πλεον, το ρολοι πραγματικου χρονου που περιεχει ειναι μεγαλης ακριβειας, απο αυτα τα DS1307 της Dallas Semiconductors που συντονιζονται μεσω ραδιοσυχνοτητας στο γνωστο ρολοι του Βερολινου, και ανα πασα στιγμη κανουν διορθωση ωρας. Τελος, δεν χρησιμοποιω ως αισθητηρες θερμοκρασιας κοινα θερμιστορς, αλλα τσιπακια LM35CZ της National Semiconductors που εχουν ακριβεια +/- 0,2β Κελσιου σε 25β περιβαλλοντος. Το σετ περιλαμβανει μια δευτερη μοναδα τοποθετημενη στο λεβητοστασιο, η οποια επικοινωνει αμφιδρομα με την εσωτερικη μοναδα μεσω ενος 5πολικου καλωδιου, το δε πρωτοκολλο επικοινωνιας ειναι RS485 (ειναι παρομοιο με αυτο που χρησιμοποιουσαν τα PC στη θυρα LPT για τους παληους εκτυπωτες). Παντως αυτο το καιρο, ειμαι σε φαση επανασχεδιασης μιας πιο εξελιγμενης μοναδας ελεγχου σε μικροτερο μεγεθος, με αλφαριθμιτικη οθονη LCD, και αντι για ποτενσιομετρα (αυτα που βλεπεις στη φωτογραφια ειναι 20 στροφων και δινουν δυνατοτητα μικρομετρικης ρυθμισης) εναν περιστροφικο κωδικοποιητη (encoder), σειριακο πρωτοκολο I2C, και αλλα πολλα που εχω γραμμενα στο σημειωματαριο μου. Προσπαθω επισης να πετυχω εναν μετρητη ογκου δεξαμενης με χρηση υπερηχων, ωστε να γνωριζω με ακριβεια ποσο πετρελαιο ξοδεψα, και ποσο μου φορτωσε το βυτιο.
Δυστυχως, αυτη ειναι η πιο απλη περιγραφη που μπορω να δωσω, γι αυτο σας παρακαλω μη με παρεξηγειτε, δεν θελω να "πουλησω" πνευμα, απλα ειμαι επιφυλλακτικος καθως δεν ξερω αν θα διαβασει το ποστ καποιος ηλεκτρονικος με παρομοια καταρτιση και δεν θελω να εκτεθω.
Ζητω ταπεινα συγνωμη αν σας ζαλισα.
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4250 από Asteris

Dr.Raven έγραψε:

Asteris έγραψε: Κάνε κάτι για τις μονώσεις σου. Δεν είναι απώλειες αυτές, 25000 θερμίδες για 65τμ. Τόσες δεν έχει το σπίτι μου που είναι 200 μέτρα...

Με καλές μονώσεις, θα σου έφτανε μιά ξυλόσομπα 8-9kW, αφού είσαι και οικολόγος...


Να σαι καλα βρε Αστερη. Περιττο να πω, οτι εχεις 100000% δικηο. Αλλα... (οπως το λεν και στα ΓΑΛΛΙΚΑ :lol: ) παραμ γιοκ :lol:
Και για να ξερεις, το οτι παρατησα αυτοκινητα - τηλεφωνα (εδω το - απαραιτητο - σταθερο οταν χτυπαει, βριζω αυθορμητα τον Γκραχαμ Μπελ) δεν εχει να κανει με οικολογια. Ειμαι απλα τυπος που δεν αντεχει πολες σκοτουρες στο κεφαλι του. Δεν μου αρεσουν πραγματα που συμβαλουν στο αγχος και προσπαθω να τα αποφευγω οπως ο διαβολος το λιβανι. Οποιος παρει τηλεφωνο την ωρα που μελετω η προσπαθω να φτιαξω κατι, την "ακουει" κανονικα να φανταστεις!


Το σπίτι έχει κεραμοσκεπή? Πλάκα κάτω από την σκεπή? Ξεκίνα από κει, με 200€ πετροβάμβακα 5cm, οι 25.000 θα γίνουν 15.000...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4256 από Dr.Raven

Asteris έγραψε: Το σπίτι έχει κεραμοσκεπή? Πλάκα κάτω από την σκεπή? Ξεκίνα από κει, με 200€ πετροβάμβακα 5cm, οι 25.000 θα γίνουν 15.000...

Οχι Αστεριε. Το σπιτι εχει πλακα για οροφη, και ειναι μονοροφο. Η πλακα εχει παχος 18 ποντους. Το 1960 οταν χτιστηκε, τα θεμελια τα φτιαχνανε απο πετρα. Για να στηριζεται δε η πλακα με ασφαλεια, την εξωτερικη τοιχοποιια την φτιαχνανε στους 35 ποντους παχος ενω ενδιαμεσα κατασκευαζαν ενα τοιχο απο μπετον, για να υποστηριζει τη πλακα στο κεντρο της.
Οι πορτες και τα παραθυρα μου ειναι παληα, ξυλινα φυσικα. Απο που να αρχισω και που να τελειωσω. Μια κεραμοσκεπη μονωμενη δεν πιανει 3 με 4 χιλιαδες ευρω? Πορτες - παραθυρα αλλα 4 χιλιαρικα? Χρειαζομαι περιπου 10 χιλιαδες ευρω για θερμομονωση. Που να τα βρεις σε τετοιους καιρους? :(
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4280 από math_pro

Dr.Raven έγραψε:

mastoras έγραψε: Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες :lol:

Φιλε mastora, ειμαι ΚΑΘΕΤΑ αντιθετος με τις αποψεις σου. Και για να γινω συγκεκριμενος, αυτο το οποιο εγραψες δεν παει ετσι, αλλα ετσι:
Κλαινε οι χηρες, κλαιν και οι ζωντοχηρες :lol:

Για να κανει ριμα.


Δεν κλαίνε οι χήρες μάστορα ουτε και οι παντρεμένες
και οι ζωντοχήρες Raven πάντα ειναι παρηγορημένες :P :lol:

Αν ζούσα βόρεια με το κρύο που περιγράφετε εσεις, δεν θα ειχα προβλημα στο τι να διαλέξω (θα πήγαινα σε λεβητα βιομάζας παμφάγο σκουπιδοφάγο).
Εδω που ειμαι εχει υγρασία και κρύο, αλλά σίγουρα οχι τόσο, ουτε με τόση διάρκεια οσο σ εσας.
Παρ ολα αυτα δεν θέλω να καιω πετρέλαιο ουτε και αν επρόκειτο να κάψω 1000 λίτρα το χρόνο.
Μου την σπάνε αυτοι οι αλήτες που με την δικαιολογία του λαθρεμποριου καυσίμων αυξάνουν την τιμή του πετρελαίου.
Γι αυτό ρώτησα με αφορμη το πόστ του Δρ Raven περι κλιματιστικών ,μήπως βάζοντας τρία κλιματιστικα 9000 BTu στα τρία δωμάτια που θέλουν 2200,2000,και 1200 Κcal αντίστοιχα το καθένα και μια σόμπα στον ενιαίο χώρο στην οποία θα καίω οτι ξύλα η βιομάζα διαθέτω θα ηταν μια καλή λύση ωστε να μην βάλω κεντρική θέρμανση μια και υπάρχει οικονομικό πρόβλημα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4282 από KERBEROS
Παιδιά, όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα ως πηγή θέρμανσης, καλό είναι να δείτε την είδηση στο ανάλογο θέμα. Οι αυξήσεις θα είναι συνεχείς.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4283 από Τάκης

Dr.Raven έγραψε:
Οι πορτες και τα παραθυρα μου ειναι παληα, ξυλινα φυσικα. Απο που να αρχισω και που να τελειωσω. Μια κεραμοσκεπη μονωμενη δεν πιανει 3 με 4 χιλιαδες ευρω? Πορτες - παραθυρα αλλα 4 χιλιαρικα? Χρειαζομαι περιπου 10 χιλιαδες ευρω για θερμομονωση. Που να τα βρεις σε τετοιους καιρους? :(


Να σου πω ένα παράδειγμα. Σπίτι 110μ2 του ,55. Διαμόρφωση παλιών ξύλινων παραθύρων για να δεχτούν 2πλα τζάμια 4/12/4. 50 € έκαστο στον μαραγκό, σύνολο 7 τεμ *50 =350€. Άλλα 500 € τα τζάμια, σύνολο 850. Πέρασμα λάστιχου περιμετρικά του κουφώματος 300€. Με 1.150€ τέλειωσε με τα υαλοστάσια. Το βάψιμο βέβαια το κάνεις μόνος.
Με 2,5 χιλιάρικα το πολύ φτειάχνεις τη μονωμένη στέγη σου. Όλα αυτά δεν χρειάζεται να τα κάνεις με μιας. Φέτος αυτό, του χρόνου κάτι άλλο κλπ. Οι περιμετρικοί τοίχοι είναι λίγο πιο δύσκολο. Αν πιάνει το χέρι σου από σοβατίσματα κτο απλοποιείται. Αν όχι, σιγά σιγά.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Dr.Raven

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.093 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ