Εγκατάσταση θέρμανσης - αναζήτηση λύσης

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3731 από mpap
Καλησπέρα και από μένα λοιπόν.

πριν περίπου 2 μήνες είχα αποφασίσει να τοποθετήσω σύστημα θέρμανσης με καύσιμο πετρέλαιο, όμως λόγω κάποιο προσωπικού θέματος ανεβλήθει με αποτέλεσμα να αναζητώ πλέον άλλη λύση πιο συμφέρουσα δεδομένου της αύξησης της τιμής του πετρελαίου στο άμεσο μέλλον.

αρχικά είχα στο μυαλό μου και το λέβητα Pellet όμως θεώρησα την επένδυση ασύμφορη (5000-6000 μαζί με εγκατάσταση σωληνώσεων) - θα εξηγήσω παρακάτω:

1. το σπίτι(μεζονέτα) που πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποηθεί από εμένα για μερική κατοίκιση ή να ενοικιαστεί. το πρώτο το βλέπω πιο πιθανό
2. τα τετραγωνικά είναι λίγα(~70τμ) και γενικά θεωρείται ζεστό αφού περιβάλλεται από 2 μεζονέτες αριστερά και δεξιά.

Οπότε αυτή τη στιγμή είμαι στη φάση πάλι του ψαξίματος κοιτώντας όμως με μόνο :blink: μάτι μια λυση ξύλου ή πέλλετ-βιομάζας σε σόμπα. Έχω κοιτάξει σε sites σχετικά αυτονομία - καύση αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει.σημαντικός παράγοντας είναι ότι δεν θέλω να ξεπεράσω το budget που αναφέρω παρακάτω σε περίπτωση που πάω βέβαια σε κάτι αντίστοιχο δλδ σόμπα πελλετ νερού και εγκατάσταση σωλήνων. Άλλη σκέψη μου ήταν να μπεί σόμπα ξύλου ή πέλλετ στο ισόγειο, το ίδιο στο υπόγειο στο ένα δωμάτιο - το άλλο θα αφιερωθεί ώς αποθήκη κατά το πλείστον οπότε δεν χρειάζεται κατι ιδιαίτερο και ο όροφος να θερμανθεί με υπέρυθρη τεχνολογία.
οι χώροι είναι σχετικά μικροί περίπου 23τμ ο κάθε όροφος.


Επισυνάπτω και το σχέδιο που μου είχε δώσει μηχανικός για την εγκατάσταση λέβητα πετρελαιου. το κόστος είχε βγει στα 3.000 μαζί με ΦΠΑ (1.700 καυστήρας και λέβητας μαζί με μποιλερ κλπ και τα υπόλοιπα η εγκατάσταση του + τα περαστικά των σωληνώσεων, καμινάδας - η μονάδα πετρελαίου ήταν focus - από τις καλές θεωρώ.)

Αυτά τα ολίγα - θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας ώστε να επιλέξω μια ικανοποιητική λύση.

www.box.com/s/yv1q4o0g8c9aqinv470d
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by mpap.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3778 από mastoras
Καλησπέρα. Θα μπορούσα να σε βοηθήσω αν γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στα κοστολόγια, και στην περιγραφή της εγκατάστασης.

Δηλαδή στην τιμή που αναφέρεις περιλαμβάνονται τα σώματα και οι σωληνώσεις τους μέχρι το λεβητοστάσιο, η προϋπάρχει η εγκατάσταση και απλώς θα συνδέσεις μόνο λέβητα στο υπόγειο, και θα σηκώσεις καμινάδα μέχρι την στέγη.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3832 από mpap
1. Λέβητας, καυστήρας και λοιπά σχετικά παρελκόμενα μαζί με σώματα - 1700 ευρω (με ΦΠΑ)
2. Υπηρεσίες Εγκατάστασης πέρασμα σωληνώσεων-λέβητα όπως το περιγράφει το σχέδιο (μαζί με καμινάδα και ότι απαραίτητες ηλεκτρολογικες εργασίες) και άναμμα λέβητα - 1500 ευρώ (με ΦΠΑ)

Στις υπηρεσίες εγκατάστασης συμπεριλαμβάνονται οι σωλήνες και η καμινάδα και ότι άλλο απαιτούμενο υλικό.

Για το συνεργείο έχω πάρει συστάσεις για πολύ καλή δουλειά.

Ελπίζω τώρα να είμαι πιο σαφής :oops:

ευχαριστώ πολύ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3864 από mastoras
Ok mpap έγινες σαφής :)

Η άποψη μου λοιπόν, και εκτιμώντας τις κατόψεις της μεζονέτας, είναι ότι το σύστημα κεντρικής θέρμανσης που επέλεξες είναι η πιο σωστή λύση. Και αυτό γιατί η τριώροφη αυτή μικρή κατοικία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ζεσταθεί σωστά με κάποιο άλλο είδος θέρμανσης πχ σόμπες.

Η οικονομική προσφορά που έχεις για το σύστημα θέρμανσης είναι πολύ χαμηλή, θα μπορούσα να πω ότι θα στο κάνουν σχεδόν δώρο.
Αλλά......... δύσκολες εποχές, κάποιοι βγαίνουν χαμένοι κάποιοι κερδισμένοι. :)

Εξάλλου αργότερα και εφόσον θα υπάρχει η εγκατάσταση, τοποθετείς παράλληλα και ένα μικρό λεβητάκι ξύλου η αερίου έχοντας ακόμα μια εναλλακτική λύση στο καύσιμο.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by mastoras.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mpap

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3909 από mpap
Ευχαριστώ πολύ mastora ;)

Απλά μου έβαλες δύσκολα γιατί ξαναγυρνάω στην αρχική λύση του πετρελαίου.

Δηλαδή εάν καταλήξω σε μια λύση με σόμπα πελλετ - καλοριφέρ ή σόμπας ξύλου - καλοριφέρ δεν θα έχω την απόδοση που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του σπιτιού; ή θα ξεφύγω κατα πολύ τον προυπολογισμό;

Εκτός του ότι το πελλετ είναι πιο οικονομικό από το πετρελαίο, θα ήθελα μια λύση σόμπας στο ισόγειο λόγω θαλπωρής :woohoo: και ομορφιάς.

Αχ τι μου έκανες... Έαν έβαζα, λέω τώρα, λέβητα πετρελαίου και μια σομπίτσα μαντεμένια στο ισόγειο και να αφαιρούσα έτσι κάποιο σώμα; πως σου φαίνεται;

ξανά ευχαριστώ πολύ!

Μάνος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3910 από Asteris
Βάλε σόμπα-πέλλετ υδρόθερμη, την πιό μικρή που θα βρεις. Και 10kW να είναι, φτάνει και περισσεύει. Το έξτρα ένα-ενάμισυ χιλιάρικο που θα δώσεις σε σχέση με τον παραπάνω λέβητα που βρήκες, θα το βγάλεις σε 2-3 χρόνια από την οικονομία που θα σου κάνει το φτηνό καύσιμο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ