Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84172 από stratis 1
Απαντήθηκε από stratis 1 στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη

ftspetro έγραψε: εχω εναν τεμαχιστη ενα ηλεκτρικο viging της STIHL. φιλε ειναι μικρης σχετικα δυνατοτητος γιατι οταν τον αγορασα ηταν μονο για να κανω σχετικα λιγα κλαδια για κομποστοποιηση.τωρα ομως δεν μπορω να τον αλλαξω λογω κοστους, ουτε ομως και να μην αξιοποιω τα κλαδια της περιοχης μου. τωρα την διατομη των θρυματων δεν μπορω να στην πω ακριβως, αλλα φαντασου οτι ειναι περιπου σαν 2 κυλινδρακια πελλετ.



Μαστορα ουτε με σενα ουτε με το Φωτη εχω μιλησει στο τηλεφωνο ποτε.
Καμποσα ποστ ποιο πισω αναφερει οτι τα θρυμματα ειναι σαν 2 πελλετ,αρα δεν ειναι πριονιδι ουτε ροκανιδι.
εδω η συζητηση www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...mid=53&limitstart=30

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84281 από ftspetro
Απαντήθηκε από ftspetro στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη
Φιλοι μου, Στρατή και mastoras, θα ήθελα να ζητήσω και από τους δυο σας μία μεγαλη συγνωμη, γιατι εξ αιτιας μου ψυχρανθήκατε και πραγματικα δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου με τις ανοητες ερωτήσεις μου. ελπιζω το θεμα να λυθει χωρις να ψυχραινομαστε, γιατι άλλωστε η χρησιμότητα αυτου του φορουμ για μενα προσωπικα είναι ανεκτίμητη, γιατι από εδώ μεσα, εχω μαθει παρα πολλα πραγματα τα οποια μεχρι σημερα αγνοουσα και δεν ντρεπομαι να πω, πως ειμαι παιδι της πολης, μονο που τωρα τελευταια, μου δοθηκε η μεγαλη ευκαιρια να αποκεντρωθω και να μενω για καποιες ημερες της εβδομαδας στην επαρχία, οπότε τωρα προσπαθω να μαθαινω και την ζωη στην υπαιθρο και μου αρεσει. Τελος παντων μην σας ζαλιζω άλλο με την φλυαρια μου… ελπιζω η παρεξηγηση να μεινει εδώ. Παντως mastoras για την αποκατασταση της αληθειας, ο Στρατος και εγω δεν εχουμε μιλησει στο τηλεφωνο, ουτε και τον ξερω προσωπικα. Όποια επικοινωνια εχουμε είναι μεσω μηνυματων στο φορουμ και προφανως ισως με τα μηνυματα να μην σας δινω να καταλαβετε αυτό που εχω εγω σαν προβλημα. Άλλωστε το ξερουμε όλοι πως τα μηνυματα, ακόμη και το τηλεφωνο είναι ψυχρα μέσα επικοινωνιας. Θα χαρω λοιπον αν μια μερα βρεθητε στα μερη μου Ακράτα ή Πειραιά και κερασω εστω ένα καφε και να τα πουμε διεξοδικά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84361 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη
ftspetro, μην στεναχωριέσαι. Παρεξηγήσεις γίνονται εύκολα στο ίντερνετ. Κυρίως γιατί είναι απρόσωπο όπως λες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84411 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη
Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση και κυρίως γιατί εδώ εμείς στο energ.gr δεν είμαστε απρόσωποι..... :)

Με τον Στρατή, τουλάχιστον από μεριά μου είμαστε φιλαράκια, και μιλάμε άνετα ο ένας στον άλλον σαν φίλοι που γνωρίζονται καιρό.....εξ άλλου έχουμε και οι δύο την καιρό τώρα την πορεία εδώ στο energ.gr σε θέματα που μας ενδιαφέρουν, και θα μας ενδιαφέρουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον, που από ότι βλέπω θα γεράσουμε εδώ μέσα. :lol:

Φώτη προχώρα και ρώτα άνετα ότι γουστάρει η ψυχούλα σου. Ακόμα και να μην καταλήξεις πουθενά, θα έχεις μάθει σημαντικά πράγματα που θα σου χρειαστούν .....σίγουρα στο μέλλον. Γιατί το μέλλον το βλέπω δυσοίωνο και η ζεστασιά των σπιτικών θα είναι από εδώ και στο εξής το κυρίαρχο θέμα συζητήσεων στην κοινωνία των Ελλήνων.

Δεν είναι μακρυά ο καιρός που κάθε σπιτικό-διαμέρισμα θα έχει και από μία σύγχρονη πελλετόσομπα, όπως επίσης και κάθε αγροικία η σπίτι στο χωριό από έναν λέβητα βιομάζας. Δεν είναι υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής αυτή μου η άποψη, ούτε και απόλυτη ανάγκη. Είναι στροφή προς την εναλλακτική θέρμανση, πράσινη ενέργεια, και οικολογία.

Ηδη στην επαρχία και κυρίως στα χωριά, έχουν αντικατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των καυστήρων πετρελαίου με ξυλολέβητες. Αν και αυτό δεν ήταν η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα, γιατί με τον ρυθμό που βαδίζουμε θα αποξηλώσουμε κάθε δασική περιοχή, αλλά πιστεύω ότι με σωστή ενημέρωση θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον να αντικατασταθούν οι ξυλολέβητες με συσκευές βιομάζας.

Ο κόσμος ακόμα πιστεύει ότι το πετρέλαιο θα παραμείνει, και το αέριο δεν ήρθε για να φύγει. Ξεχνάμε όμως ότι το βιωτικό επίπεδο έχει πέσει κατακόρυφα, και πολλοί λίγοι πλέον από εδώ και στο εξής θα έχουν την άνεση για ακριβό καύσιμο, ακριβό αυτοκίνητο, μεγάλα σπίτια, και γενικά ζωή με στύλ και γούστο.

Προχωράμε λοιπόν, κόβουμε τα χόρτα, θρυμματίζουμε κάθε θάμνο και κλαδί που μέχρι πρότινος πετούσαμε και φτιάχνουμε το καλοκαίρι το πολύτιμο καύσιμο για τον κάθε επερχόμενο χειμώνα. Αυτά για όσους φυσικά έχουν πρόσβαση σε χωριό, χωράφι, κτήμα. Οι κατοικοι των πόλεων θα περάσει ακόμα καιρός, που θα αντιληφθούν ότι πρέπει και αυτοί τον ελεύθερο χρόνο τους και τα καλοκαίρια, αντί για μπανιστήρια και κρεπάλες στις κοσμοπολίτικες παραλίες, θα πρέπει να βοηθούν πλέον του φίλους, γνωστούς, και συγγενείς που βρίσκονται στα χωριά και ασχολούνται με το αγροτικό, και απο εδώ και στο εξής την βιομάζα, έχοντας και αυτοί τα οφέλει τους.

Εχω πολλούς φίλους στην πόλη, που πλέον άρχισαν να μην τα βγάζουν πέρα, λόγω των χαμηλών εισοδημάτων τους, ακόμα και πολλούς ανέργους. Τους προτείνω να έρθουν να βοηθήσουν στον ελαιώνα για να πάρουν και αυτοί το μετρικό τους κάθε χρόνο.....έστω και έναν τενεκέ λάδι, τους ζητώ να έρθουν να φτιάξουμε πολύ μεγαλύτερο μπαξεδάκι με ζαρζαβατικά, με σκοπό να γλυτώσουν όλο το καλοκαίρι την επίσκεψη στις λαικές αγορές. Δεν συζητάμε να έρθουν να βοηθήσουν να φτιάξουν και αυτοί το δικό τους πέλλετ :lol: για την πέλλετόσομπα που αργά η γρήγορα θα βάλουν στο διαμέρισμα τους.
Αλλά όλα αυτά τους φαντάζουν ΑΚΟΜΑ γελοία, και βάζοντας μπροστά την γνωστή καραμέλα ΚΟΠΟ-ΧΡΌΝΟ-ΕΞΟΔΑ καταλήγουν τελικά ότι δεν συμφέρει.

Συμφέρει βέβαια η φραπεδιά και η ξάπλα μπροστά στην τηλεόραση, αναμένοντας από τον Πρεπεντέρη την έναρξη της νέας εποχής. Μιας εποχής στρωμένης με ροδοπέταλα για πρίγκιπες και βασιλιάδες.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by GT.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84507 από ftspetro
Απαντήθηκε από ftspetro στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη
Φίλε mastoras να είσαι καλά. Ευχαριστώ που δεν υπάρχει θέμα με τον Στρατή γιατί ένιωσα άσχημα επειδή έφταιγα εγω για την κακή ενημέρωση. Τέλος πάντων… τέλος καλό… όλα καλά. Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα με οσα έγραψες ότι όλοι μα ολοι, πρέπει να κινηθούμε προς την εναλλακτική θέρμανση, πράσινη ενέργεια, και οικολογία. Δυστυχώς όμως, μέχρι τώρα το σύστημα, ήθελε τα σπίτια μας να χτίζονται παρανόμως σε δασικές ή καταπατημένες εκτάσεις, προφανώς να μην έχουν μονώσεις με απίστευτες απώλειες, να μην έχουν σωστές προδιαγραφές, υποβιβάζοντας το όποιο βιοτικό μας επίπεδο και για την θέρμανση μας να χρησιμοποιούμε πετρέλαιο ή άντε air condition και τώρα τελευταία αέριο, το οποίο μάλιστα το έχουν ονομάσει και ΑΠΕ. Τι γελοίο!!!! . Φίλε δυστυχώς και εκεί μας παγίδευσαν και οδήγησαν ένα ολόκληρο λαό σε λάθος κατευθύνσεις, γιατί σίγουρα τις επονομαζόμενες ‘’καλες εποχες’’ των παχιών αγελαδων αν καποιος από εμας εκανε μια επενδυση για το συστημα θερμανσης στο σπιτι του, φανταζεσαι τωρα ποσο δυσκολο είναι να επαναπροσδιορίσει την αποψη του, με τους μισθούς για όποιον εχει δουλειά ακόμη, στο ναδίρ. Και δυστυχως βρεθηκαμε ολοι μπλεγμενοι σ ένα κυκεώνα και δεν ξέρουμε τι μας ΄΄ ξημερώνει ΄΄ και δεν μπορουμε να φανταστουμε αυτό που μας ερχεται και δυστυχως δεν ξερουμε, τι οι κυβερνόντες έχουν υπογράψει, το οποίο δεσμεύει την χώρα μας και υποχρεώνει εμας και τις οικογένειές μας και τις επόμενες γενεές σε δουλεία και μάλιστα οι αχρείοι κομπάζουν ότι τα καταφέρνουν και καλά. Τρομάρα τους. Δυστυχως όμως εμεις φταιμε για όλα, γιατι τοσα χρονια ακουγαμε τις μπαρουφες τους και τους πιστευαμε και μαλιστα τρεχαμε γι αυτους, με σημαιες και πανώ και φιλούσαμε ‘’κατουρημενες ποδιές’’ για μια δουλειά η οποια μαλιστα πολλες φορες δεν ηταν και παραγωγική. Μαλιστα ειμαστε παραπανω από δυο φορες βλακες, γιατι ενώ ολοι μας εχουμε δει από 1000 φορές τουλάχιστον τις Ελληνικές ταινίες τύπου ‘’Μαυρογιαλουρος’’ με το κομματόσκυλο Γκρούεζα να κυριαρχεί, εμείς γελούσαμε και εξακολουθούμε να γελάμε βλέποντας τις ίδιες ταινίες, αλλά δεν συνειδητοποιούμε πως οι ταινίες αυτές έχουν ‘’γυριστεί’’ την εποχή του ’60. Μόνο που τότε δεν υπήρχαν οι τηλεοράσεις για να εχουν γινει θεμα στα δελτια των 8. Θα μου πεις και τωρα που τα μεγαλοκαναλια τα βγάζουν … εμείς τι κάνουμε? Δυστυχώς εθιστήκαμε στο να καθόμαστε στις πολυθρονάρες μας με ένα τηλεκοντρόλ στο χέρι και οι περισσότεροι από εμάς να βλέπουμε στην τηλεοραση άκριτα, ότι ποιο άθλιο πρόγραμμα μας σερβίρουν τα κανάλια που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τις συχνότητες που εκπέμπουν. Και δυστυχώς είναι αυτά τα καναλια που τωρα μας σερβίρουν τουρκικα ή εκπομπές που για να διαπρέψεις πρέπει το αγόρι να γίνει που..της ή το κορίτσι να γίνει πουτ. .να. αυτή τελικά είναι η κοινωνία μας? Χωρίς καθόλου οράματα και ηθική? Είναι τα ίδια κανάλια που στην παραλίγο πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία στα Ίμια, οι πολιτικοί μας μάθαιναν τα γεγονότα από τα τηλεοπτικά studio που έτρεχαν να υποβάλλουν τα σέβη τους. :evil: :evil:
…. Βρε φίλε τελικά ξεχάστηκα και λέω ότι θέλω. Στο θέμα μας τώρα. Σε κάποιο άλλο ποστ είχες γράψει ‘΄ Με τον κλαδοτεμαχιστή φορτωμένο στο φορτηγάκι μου, έκανα πολύ άνετα την δουλειά για τη συλλογή των κλαδεμάτων από τον ελαιώνα.’’ Καθως επισης ‘’Οσο για τον σφυρόμυλο εμένα μου βγήκε γίγαντας για τις ανάγκες μου......σόμπες έχω ο φουκαράς, όχι βαπόρι.
Θα ξαναδοκιμάσω εκείνη την πορδή τον μικρό σφυρόμυλο του 1.5ίππου μήπως και με καλύψει για τις μικρές ποσότητες που χρειάζομαι. Αργεί αλλά είδα ότι βγάζει και υλικό με πολύ καλή κοκκομετρία’’
γιαυτο λοιπον και επειδη και εγω δεν εχω προς το παρον αναγκη για μεγαλη παραγωγη πριονιδιου, θα μπορουσες να μου δωσεις πληροφοριες για τον κλαδοτεμαχιστη και τον μικρο σφυρομηλο που εχεις? Σημειωτέον ξαναλεω πως εγω εχω στην περιοχη μου κλαδια από ελιες διαφορων διαμετρηματων και θελω να τα κανω πριονιδι για να τα ανακατευω με πυρηνοξυλο. Φιλε μου αν επιτρεπεται που μενεις?αααα καλόκαυτα τα πελετ που εφτιαξες. και εις ανωτερα. να παιρνουμε θαρος και εμεις οι ''νεοτεροι΄΄ στο ειδος των στερεων καυσιμων και οχι στην ηλικια. :) :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #84637 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Ροκανίδια ως καύσιμη ύλη
Φωτη εγώ βρίσκομαι στην Χαλκιδική δίπλα σε ελαιοπαραγωγική περιοχή.....άσε που όλη Χαλκιδική είναι ένα τεράστιος Ελαιώνας.

Μην σε μπερδεύουν αυτά που γράφω για εμένα, γιατί εγώ για πέλλετ μιλώ, και μηχανή για να φτιάχνει το θρύμμα στην ιδανική κοκκομετρία που θα δω στο τέλος ποια είναι αυτή. B)

Ο κλαδοτεμαχιστής που έχω είναι βενζινοκίνητος ζυγίζει 70κιλά, έχει κόσκινο με τρύπα 2 πόντους και μοτέρ 6.5 ίππων. Τον αγόρασα από την Νάουσα από κάποιον ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ [ψάξε στο google] και μου κόστισε πέρισυ 550€. Για την μικρή ποσότητα περισυλλογής από το χωράφι την δουλειά του την κάνει άνετα.

Απο σφυρόμυλο έχω τον μεγάλο του ΚΕΧΙΔΗ που όπως έχω πει μου φάνηκε τεράστιος για τις δικές μου ανάγκες. Τον πήρα όμως γιατί είναι πολύ φτηνός σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά, επίσης διαθέτει και κυκλώνα για τσουβάλιασμα του υλικού.....μεγάλο πλεονέκτημα......πολύ μεγάλο !!!!

Ο μονοφασικός σφυρόμυλος έχει πολύ μικρή παραγωγή, και πολύ μικρή δύναμη για ξερά υλικά, ενώ στα φρέσκα αποδίδει καλά. Δηλαδή εάν τελικά προτιμήσεις έναν τέτοιο θα πρέπει να θρυμματίζεις το υλικό φρέσκο και ύστερα να το στεγνώνεις.

Ξαναδές αυτό μηχάνημα όμως που έχει ο Στρατής στο βίντεο και φορτώνει το τρευλορ, μου άρεσε πολύ, πόσο κάνει, και με τι κοκκομετρία υλικό μπορεί να βγάλει. Παίρνει κόσκινα, λειτουργεί και σαν σφυρόμυλος, η είναι μόνο κλαδοτεμαχιστής, με σταθερά μαχαίρια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ