Γιατί λέβητα pellet & όχι αντλία θερμότητας;

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105719 από glf

avato-pantou έγραψε: Εγω δεν ειπα οτι θα τραβαει 40Α σε κανονικη λειτουργεια.Οταν ομως εχει κατω απο το μηδεν τοτε εχει προβλημα γιατι χρειαζεται να δουλευει και η αντισταση που ειναι απο 6-9KW.Αν ειναι 6 πχ η αντισταση και αλλα 6 αν θελει η αντλια στο κρυο το ξαναλεω οχι σε καλο καιρο.Επειδη εχω μετρηση σε ζεστες μερες ειναι τελειως διαφορετικα.


αν πιστεύεις ότι στις αντλίες ανάβουν αντιστάσεις για να ζεστάνει το σπίτι όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το 0 τότε τα βλέπεις πολύ λάθος τα πράματα σε ότι αφορά τις ΑΘ.

ένα από τα προβλήματα που έχουν οι αντλίες είναι ζεσταίνουν αργά το σπίτι. ακριβώς επειδή δίνουν σιγά την ενέργεια.
όλα είναι θέμα του εγκαταστάση, το λέω κάθε φορά.

πχ, εμένα που η ΑΘ είναι μονομπλοκ από το εργοστάσιο, μπορείς μεν να βάλεις αντιστάσεις, αλλά αυτή αφορά μόνο το δοχείο ZNX. για το εργοστάσιο δεν υπάρχει λογική στο να βάλεις αντιστάσεις για να ζεσταίνεις το πάτωμα. και δουλεύει μέχρι τους -15 ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΠΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
φαντάσου ένα τελείως κρύο σπίτι, με τις πολικές θερμοκρασίες που πιάσαμε πέρυσι σε Κοζάνη-Φλώρινα και ένα τύπο να πηγαίνει στις 12 το βράδυ και να ανοίγει την αντλία για να δει τι και πόσο δίνει....

σε αυτές τις θερμοκρασίες, η αντλία κάθε τρία τέταρτα έκοβε τη μεταφορά ενέργειας προς το σπίτι γιατί έπρεπε να κάνει αντίστροφο κύκλο για απόψυξη της εξωτερικής μονάδας και αυτό ήταν όλο.

άρα, οι αντιστάσεις πρέπει να μπαίνουν για άμεση παραγωγή ΖΝΧ για την πιο αποδοτική λειτουργία.

τώρα αν ο εγκαταστάτης βάλει αντιστάσεις σε buffer ενός τόνου, να τον χαίρεται όποιος τον επέλεξε. γιατί προφανώς έκανε και λάθος στη διαστασιολόγηση της αντλίας.

το ξαναλέω. οι αντλίες δουλεύουν τέλεια όταν δεν τις.. ζορίζουμε για να δώσουν άμεσα την ενέργεια.
όσο μικρότερη θερμοκρασία νερού προσαγωγής ζητάμε, τόσο καλύτερο COP έχουμε.
όσο μεγαλύτερη εξωτερική θερμοκρασία υπάρχει, τόσο καλύτερο COP έχουμε.

και γιαυτό λέμε ότι οι ΑΘ μπορεί και να μην κλείνουν όλη μέρα. είναι καλύτερα να έχεις μια inverter που να μην κλείσει πχ όλο το 24ωρο (μιλάω για θερμοκρασίες -5 με -10) και να δουλεύει στο 50-70%
οι αντλίες δεν δουλεύουν σαν τους λέβητες που ανοιγοκλείνουν και δίνουν απότομα μεγάλα ποσά ενέργειας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #105771 από avato-pantou
Δεν βλεπω να διαφωνουμε σε κατι,αλλα εγω ελεγα για αντλια υψηλης θερμοκρασιας 80c που θες δεν θες οταν κανει παρατεταμενη παγωνια θα δουλεψει και η αντισταση.Εσυ πες οτι δεν θα δουλευει.Δεν ειμαι εγκαταστασης ουτε εμπορος,απλος λογο δουλειας εχω δει σχετικα πολλες σε λειτουργεια.Και σιγουρα εχουν για μενα την καλυτερη αποδοση απο ολα τα αλλα συστηματα.

Είμαι εγώ καλό παιδί...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #105790 από glf
και γω την προσωπική μου εμπειρία δίνω, για να μη νομίζει κανείς ότι το χειμώνα οι Α/Θ δουλεύουν με cop 1
στη δική μου περίπτωση έχει θερμοκρασία προσαγωγής 50-55 βαθμούς και 40 στο economy, το οποίο παίζει όταν δεν είναι στο ωράριο του μειωμένου (νυχτερινού) τιμολογίου

ο λόγος είναι ότι στους 40 έχει καλύτερο cop όταν πιάνουν τα πολλά κρύα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ