Με δοχείο αδράνειας έχουμε μείωση στην καταναλωση;

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27371 από valsam
Τελικα πονεμενη ιστορια το δοχειο αδρανειας,τεσσερης-πεντε υδραυλικοι και τρεις μηχανολογους που ρωτησα 45 διαφορετικες λυσεις μου εδωσαν!
Επειδη το καθε μηχανημα εχει τις δικες του λειτουργιες-ιδιετεροτητες μια λυση για την συνδεση του μπαφερ οπως λεμε universal ρε παιδι μου απ'οτι καταλαβα δεν υπαρχει!
Λογο της ασχετοσηνης μου και για την αποφυγη τυχον λαθος συνδεσης του δοχειου αδρανειας που θα συνδεσουμε τελικα αυριο την ψαχνω εδω και δυο μερες και πραγματικα πονεσε το κεφαλι μου,ο ενας λεει βαλε να δινει πρωτα στα σωματα,ο αλλος στο μπαφερ ο αλλος και στα δυο συγχρονος κ.τ.λ!
Ο kosmidis ξερει, γιατι τον εχω πρηξει στα τηλεφωνα μολις διαβασω η καποιος μου πει κατι τον παιρνω τηλ. για να μου πει την γνωμη του, εχω φαει τρεις ωρες μεσα στον Δημακη συζητωντας με θερμουδραυλικους και πραγματικα πολλοι ξερουν λιγοτερα κι'απο μενα,το σχεδιο που αναρτησε ο kosmidis για να φανταστειτε ειναι απο το Βουλγαρικο προσπεκτ της sunsystem και σημερα μου εστειλαν το Αγγλικο προσπεκτ και εχει εντελος διαφορετικη συνδεσμολογια!
Σε αυτο που κατεληξα τελικα ειναι περιπου η συνδεση που προτεινει η Atmos και οποιος θελει ας μου πει την γνωμη του,(www.atmos.eu/english/images/zapojeni/15.gif),δηλ. οποσδηποτε πρωτα στελνουμε νερα στο μπαφερ και μετα στα σωματα γι'αυτο πηγα και πηρα υδροστατη εβαπτιζομενο για το μπαφερ , δευτερο κυκλοφορητη που θα συνδεθει στα εξερχομενα ζεστα νερα του μπαφερ(ο υδροστατης τελικα δεν μου χρειαζοταν μιας και το burnit εχει στον πινακα ελεγχου ρυθμιση για τρεις κυκλοφορητες απο ποιες θερμοκρασιες θελουμε να ανοιγουν,ακομη και παραλληλη συνδεση,το ελεγα στον κουμπαρο μου με τον viessman σημερα για να μου πει πως ρυθμιζετε και μου λεει τετοιο πραγμα στον viessman δεν υπαρχει),δηλ. ζεσταινουμε τα νερα πανε στο μπαφερ και απο'κει τα δινουμε στα σωματα (καλιο αργα παρα ποτε!)με τον δευτερο κυκλοφορητη που μπορω να τον εχω ρυθμισει να τα στελνει ακομη και απο τους 45 βαθμους αφου εχουν σβησει τα ξυλα στον λεβητα και ετσι εκμεταλευομαι ολα τα ζεστα νερα που εχω απο την καυση των ξυλων.
Αν εδινα πρωτα στα σωματα και μετα στο μπαφερ δεν θα ανεβαζαν ποτε θερμοκρασια στα νερα του μπαφερ μιας και ο πινακας ελεγχου οταν επιανα θερμοκρασια στο θερμοστατη του χωρου θα εκοβε τον αερα του λεβητα και η καυση δεν θα εφτανε ωστε να ζεσταθουν 500 λιτρα σωστα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27382 από aithio
Μα αυτό το σχεδιο της Ατμος είναι ακριβός το ίδιο σχέδιο με αυτο που ποσταρισε ο Κοσμίδης το Βουλγάρικο.

valsam εγώ πολλές φορές επιμένω και γίνομαι κουραστικός ότι αυτα που ρωτάς χρειάζονται υπολογισμούς για παροχές μανομετρικά και αλλά που αφορούν μηχανολόγους....
Αλλά η πιο απλή και ξεκάθαρη περίπτωση σύνδεσης για μένα είναι αυτή....
Θα την καταλάβεις απλά και πολύ ωραία ανοίγοντας το παρακάτω λίνκ, πατώντας... Πως λειτουργεί o λέβητας στερεών καυσίμων-Fest-bennstoff και play.
www.buderus.gr/products/wood_boilers/woo...ers_logano_s121.html

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27425 από valsam
Πολυ ωραια ,εχω και το σχεδιο συνδεσης απο το Αγγλικο προσπεκτ της burnit και δειχνει περιπου την ιδια συνδεσμολογια(δειχνει οτι το ανοιχτο συστολικο συνδεαιτε στοην εξαεροση του μπαφερ,δεν το καταλαβαινω),αυτο που δεν καταλαιβαινω επισης ειναι γιατι εχει την βαλβιδα μιξης μετα το μπαφερ στα ζεστα που φευγουν (τριοδη με την ενδειξη Μ μεσα σε κυκλο)για τα σωματα,σε τι χρησιμευει.στο βιντεακι της buderus μηπως ειναι τριοδι θερμοστατικη αυτη που εχει στον τοιχο μετα το μπαφερ πριν τον κυκλοφορητη που στελνει στα σωματα?
Εγω χρειαζομαι και αλλη μια τριοδη θερμοστατικη οπως δειχνει η buderus, εφ'οσων απο την μοναδα ελεγχου μπορω να ορισω σε ποιες θερμοκρασιες θελω να ξεκιναει ο δευτερος κυκλοφορητης (και ο τριτος αν ειχα).
Καταλαβες τι λεω φιλε,ετσι σαν της buderus λεμε να κανουμε την συνδεση αλλα με εβαπτιζομενο θερμοστατη(υδροστατη) στο μπαφερ που με το που θα πιασει την επυθημητη θερμοκρασια θα δινει εντολη ο κοντρολερ στο δευτερο κυκλοφορητη να στειλει στα σωματα,θα κλεινει τον αερα στον λεβητα ετσι ωστε να σιγοκαει και οταν τελειωσουν τα ξυλα στον λεβητα θα κυκλοφορει μονο τα νερα του μπαφερ,κανω καπου λαθος?
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27545 από NIKOLASPSARAS
Θα κάνω την προσπάθεια να το βάλω LEONA και το μισό κρίμα δικό σου και το άλλο δικό μου αν δεν πετύχει
Πρέπει εκτιμάς να προσέξουμε κάποια λεπτομέρεια που συνήθως γίνεται στραβή γιατί μάλλον αύριο θα τον τελειώσουμε και θα τον ανάψουμε με ξερά ξύλα χρονιάρικα καστανιά ,ελιά και πουρνάρια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27640 από burnerman
Καταρχην το ανοιχτο δοχειο ειναι ακυρο ετσι οπως το εχουν.Κανονικα πρεπει η σωληνα εκτονωσης προς το δοχειο να ειναι στην εξοδο του ξυλολεβητα.
Η τριοδη χρειαζεται για να ρυθμιζεις σε ποια θερμοκρασια θελεις το νερο στα σωματα(μετα την τριδη μπαινει θερμομετρο)
Οι λεβητες πυρολησης αποδιδουν καλυτερα σε υψηλες θερμοκρασιες (80+)
εσυ ομως δε θες 80 στα σωματα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27728 από valsam
Πονοκεφαλου συνεχεια και τσατιλας γιατι μολις πηρα τηλ. φιλο που εχει εργοστασιο πελλετ στο εξωτερικο αριστης ποιοτητας που ειναι και στα τεστ εδω που γινονται και εκλεισα 24,5 τοννους νταλικα για τον ξαδελφο και κουμπαρο σε τιμη που συμφερει ακομη και σε συγκριση με το ξυλο(50 ευρω φθηνοτερα ο τονος απ'την φθηνοτερη τιμη λιανικης που βρηκα εδω),σκεφτηκα εγω θα κουβαλαω ξυλα μεσ'το κρυο και αυτοι θα την βγαζουν ξεκουραστα και τους εκανα μαγκες αντι να γινω εγω,ευτηχος προνοησα και πηρα λεβητακι που παιρνει καυστηρα πελλετ αλλα λειπουν τα 1500-2000 της μετατροπης και δυσκολα προβλεπετε μεχρι του χρονου να εχουν καβαντζωθει ,σημερα εφαγα 5 ωρες για να βαλω την καμιναδα 30 ποντους ολο κι'ολο και τελικα βρεθηκα να εχω χαραμισει 20 ευρω ανοξιδοτο σπιραλ,δεν μπαινει με τιποτα ,αυριο παω να ψαξω μπας και βρω πιο ευκαμπτη,καλα το ανοιχτο δεν θα μπει ετσι οπως δειχνει το σχεδιο της burnit,εχω ομως μια απορια στην συνδεση στο μπαφερ,το μπαφερ μου εχει απο την μια μερια πολλες εισαγωγες ολων τον διαστασεων ενω απ΄την αλλη μονο τρεις ,μια μισης επανω ψηλα μια μεγαλη στην μεση και παλι μια μισης κατω, το ζεστο ειπαμε παει ψηλα στην εισαγωγη του μπαφερ και για τα σωματα παιρνω παλι απο ψηλα αλλα μιας και δεν εχω απο την απεναντη μερια εισαγωγη περαν της μισης ιντσας θα πρεπει να παρω απο την μερια της εισαγωγης που εχει πολλες εξοδους,δηλ λεμε οτι θα παρω απο την ακριβος πιο κατω απο εκει που δινω απο τον λεβητα αλλα σκεφτομαι τωρα ειναι σωστα,αφου τα ζεστα πανε επανω γιατι να μην δοσω τα νερα του λεβητα πιο χαμηλα και να παιρνω για τα σωματα απο την τελευταια επανω,σωστο η λαθος?
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ