Με δοχείο αδράνειας έχουμε μείωση στην καταναλωση;

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15612 από aithio
Εγω πάντως Σταυρο τώρα που το σκέφτομαι δεν θα έμπλεκα με τζάκι καλοριφέρ...
Θα το έκανα ενεργειακό και με αυτό θα κάλυπτα το σαλόνι κουζίνα και ότι άλλο πάρουν τα άλλα.
Στα θερμαντικά σώματα θα έβαζα θερμοστατικούς διακόπτες εκτός των μπάνιων και το υπόλοιπο σπίτι θα το δούλευα με το αέριο.

Gregori
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15614 από χρηστος8

ΣΤΑΥΡΟΣ Κ. έγραψε: ανλογα με το μεγεθος. δεν ξερω ποσα λιτρα ειναι καταλληλα για την δικη μου περιπτωση.δεν το εχω ψαξει ακομη.ειμαι σε φαση συλλογης πληροφοριων.παντως εκτος του μπαλκονιου υπαρχει και η εναλλακτικη της ταρατσας ακριβως πανω απο τον επιτοιχο αν δεν υπαρχει προβλημα λειτουργικα.ο τροπος εξοικονομησης ενεργειας μεσω του buffer οπως το σκεφτομαι δεν ειναι σωστος?





Βαση γερμανικης νομοθεσιας, συσκευες στερεων καυσιμων απαιτουν απο 25 εως 50 λιτρα δοχειου για καθε KW εγκατεστημενης συσκευης...το τζακι σου αποδιδει στο νερο 14 KW οποτε: 14Χ50=700.
Δεν υπαρχει λογος να βαλεις μεγαλυτερο δοχειο.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15615 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
γρηγορη το σκεφτομαι και αυτο που λες με ενα βασικο ενδοιασμο.την σχεδον σιγουρη αυξηση της τιμης του αεριου.με τον τροπο που προτεινεις θα θερμαινω το μισο σπιτι με το τζακι και το αλλο μισο με το αεριο.ενω με το τζακι καλοριφερ γινεται ιση κατανομη της θερμοκρασιας σε ολο το σπιτι καιγοντας ουσιαστικα μονο ξυλο.το αεριο θα δουλευει μονο επικουρικα και σιγουρα πολυ λιγοτερες ωρες απο το ξυλο.εξαλλου το κοστος αγορας των τζακιων βεντιλατερ ειναι λιγο πολυ το ιδιο με αυτο του καλοριφερ.επισης να αναφερω οτι εχω ακρες για προμηθεια ξυλου σε τιμες πολυ χαμηλοτερες απο αυτες της αθηνας ενω με τα αεριο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15911 από Kawasakhs
Καλησπερα και απο εμενα. Ηθελα να πω και εγω την γνωμη μου για τον επιτοιχο λεβιτα κ το τζακι, εγω πιστευω οτι το να ριξεις τον λεβιτα αεριου στο δοχειο ειναι λιγο πιο περιπλοκο απο οσο φαινεται και ειναι αναλογα με τον τροπο που 8α δουλευει το τζακι σου! Να εξιγισω τι εννοω, αμα το τζακι δουλευει συχνα τοτε το δοχειο θα εχει παντα μια σταθερη θερμοκρασια χωρις πολλες διακυμανσης και ο λεβιτας αεριου θα βοι8α της "νεκρες" ωρες που δεν λειτουργει το τζακι χωρις παλι καποιο ιδιετερο οφελος( πρωσοπικη μου αποψη) αμα ομως το τζακι δεν δουλευει τακτικα τοτε ο λεβιτας αεριου θα πρεπει να θερμανει περα αποτο σπιτι και το δοχειο αδρανιας! που 8α ειναι επιπλεον 500-700 λιτρα! Και σε περιπτωση που θα φυγεις απο το σπιτι για 3-4 μερες και κρυωσει το νερο θα εχεις μεγαλη καταναλωση μεχρη να το ξανα επαναφερεις! Ολοι γνωριζουμε οτι ενασ επιτοιχος λεβιτας αεριου δουλευει καλυτερα με οσο το δυνατων λιγοτερη ποσοτιτα νερου στα κυκλοματα μιας κ δεν εχει μεγαλο ογκο απο8υκευσης ζεστου νερου. Εγω θα προτινα να πεση ο λεβιτας αεριου μετα το δοχειο, γτ μην ξεχναμε οτι το δοχειο με τον τζακι θα ανεβαζει παραπανω θερμοκρασια απο την επιθιμιτη κ το θελουμε σαν δεξαμενη αποθυκευσης! και με μια τριοδη μιξεως μετα το δοχειο θα περνεις την επιθιμιτη θερμοκρασια προσαγωγης σωματων. Αυτο θεωρω πιο σωστο και λογικο.. αμα εχει καποιος καποια αντιριση με χαρα θα την ακουσω!! η εξελιξη γινεται μεσο της συζητισης και της δαφωνιας!! :) :) συγνωμη για τα ορθογραφικα ελπιζω να μην σας κουρασα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23193 από Nehlena
Απαντήθηκε από Nehlena στο θέμα Απ: δοχειο αδρανειας

kkavalas έγραψε: εχω λεβητα πελετ-ξυλου ατμος d45p ειμαι στη φαση εγκαταστασης .εχω ladomat και μου προτεινουν δοχειο αδρανειας 500lt.ειναι αναγκαιο το δοχειο αδρανειας συντελωντας στην οικονομια η οχι?


Επειδή σκεφτόμαστε να βάλουμε κ εμείς τον ίδιο λεβητα... Πες μου αν μπορείς κριτική για το μηχάνημα κ αν έβαλες τελικά δοχείο αδράνειας...

Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27249 από kosmidis80
Σας παραθετω ενα σχεδιο συνδεσης Δοχειου Αδρανειας που μου εστειλε o Valsam προς σχολιασμο κυριως απο τους υδραυλικους μας!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.156 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ