Με δοχείο αδράνειας έχουμε μείωση στην καταναλωση;

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15558 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
καλησπερα και απο εμενα.παρακολουθω με ενδιαφερον το θεμα και θελω να ρωτησω το εξης.εχω εναν επιτοιχιο λεβητα αεριου σε ανεξαρτητη μονοκατοικια και προκειται να αντικαταστησω το ηδη υπαρχων ανοιχτου τυπου τζακι με νεο ενεργειακο-καλοριφερ.κατα ποσο θα βοηθησει ενα δοχειο αδρανειας προκειμενου να εχω την μεγιστη εκμεταλλευση της παραγομενης απο το τζακι αυτο ενεργειας ακομη και τις ωρες που δεν λειτουργει(μολις εχει σβησει);αξιζει τον κοπο να προβω σε μια τετοια κινηση που κοστιζει τουλαχιστον 1000 euro και αν ναι ποτε περιπου θα κανω αποσβεση;ακομη μπορω απο οτι ξερω μεσω του δοχειου αδρανειας να ρυθμισω την αυτοματη εναρξη του καυστηρα αεριου μολις το τζακι σβησει και πεσει η θερμοκρασια του χωρου,ισχυει αυτο η' κανω λαθος;ευχαριστω εκ των προτερων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15568 από χρηστος8

ΣΤΑΥΡΟΣ Κ. έγραψε: καλησπερα και απο εμενα.παρακολουθω με ενδιαφερον το θεμα και θελω να ρωτησω το εξης.εχω εναν επιτοιχιο λεβητα αεριου σε ανεξαρτητη μονοκατοικια και προκειται να αντικαταστησω το ηδη υπαρχων ανοιχτου τυπου τζακι με νεο ενεργειακο-καλοριφερ.κατα ποσο θα βοηθησει ενα δοχειο αδρανειας προκειμενου να εχω την μεγιστη εκμεταλλευση της παραγομενης απο το τζακι αυτο ενεργειας ακομη και τις ωρες που δεν λειτουργει(μολις εχει σβησει);αξιζει τον κοπο να προβω σε μια τετοια κινηση που κοστιζει τουλαχιστον 1000 euro και αν ναι ποτε περιπου θα κανω αποσβεση;ακομη μπορω απο οτι ξερω μεσω του δοχειου αδρανειας να ρυθμισω την αυτοματη εναρξη του καυστηρα αεριου μολις το τζακι σβησει και πεσει η θερμοκρασια του χωρου,ισχυει αυτο η' κανω λαθος;ευχαριστω εκ των προτερων.





Σταυρο ξυλολεβητας η τζακι νερου με δοχειο αδρανειας ειναι must δε το συζηταμε...
Τα οφελη ειναι πολλα, διατηρεις την θερμοκρασια στο σπιτι σε επιθυμητα επιπεδα, αποθηκευεις οταν δεν χρειαζεσαι αλλη θερμανση στα σωματα, ελαχιστοποιεις την πιθανοτητα υπερθερμανσης του τζακιου,οικονομια στην καταναλωση αφου δεν παει χαμενη η ενεργεια αλλα αποθηκευεται... αυτα ειναι τα σημαντικοτερα.
Οι συνδεσεις που μπορεις να κανεις ειναι 2 για μενα.
1ον: συνδεεις το τζακι με το δοχειο και παιρνεις θερμανση απο αυτο...σε περιπτωση που το τζακι σβησει η κρυωσει το δοχειο,μεσω αυτοματισμου αναβεις τον λεβητα και στελνει θερμανση στο σπιτι.
2ον: συνδεεις το τζακι ΚΑΙ τον λεβητα στο δοχειο και παιρνεις θερμανση μονο απο αυτο...μεσω αυτοματισμου οταν η θερμοκρασια στο δοχειο πεσει στους πχ 45 βαθμους αναβει ο λεβητας αεριου-πετρελαιου δεν εχει σημασια ποιος και ξαναζεσταινει το δοχειο στην επιθυμητη θερμοκρασια που εσυ οριζεις.
Και οι δυο λυσεις αποδιδουν το ιδιο καλα...επειδη η επιτυχια του εγχειρηματος βασιζεται στο τζακι ομως, αυτο προυποθετει να υπαρχει καλος θερμαστης για να το συντηρει οσο το δυνατον περισσοτερο.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15590 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
χρηστο αυτο που με ενδιαφερει βασικα ειναι η αυτοματη εναρξη του καυστηρα αεριου οταν σβησει το τζακι κυριως για δυο λογους.1ον εχω μικρα παιδια και εχω μονιμα τον θερμοστατη στην ιδια θερμοκρασια απο οκτωβρη μεχρι μαρτη και 2ον λογω δουλειας λειπω ακαθοριστες ωρες απο το σπιτι και η συζυγος δεν τα παει καλα με το τζακι οποτε πρεπει κατι να γινει ωστε οταν αυτο σβησει να παραμενει σταθερη η θερμοκρασια χωρις να πρεπει να κανει κατι καποιος.σε ερευνα αγορας που εχω κανει μεχρι τωρα εχω ακουσει διαφορα.(ηλεκτροβανες,ειδικα κιτ,θερμοστατες επαφης,ηλεκτρικους αυτοματισμους και τελος το δοχειο αδρανειας.)προσωπικα και με τα λιγα που κατεχω το buffer μου φαινεται πως ειναι η καλυτερη λυση.ποια ειναι η δικη σου γνωμη?να αναφερω οτι προκειται για τζακι-λεβητα 29000 kcal με ανοιχτο δοχειο διαστολης και συνδεση με το boiler του ηλιακου τριπλης για εκμεταλλευση των ζεστων νερων χρησης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15592 από stergiosbik

ΣΤΑΥΡΟΣ Κ. έγραψε: χρηστο αυτο που με ενδιαφερει βασικα ειναι η αυτοματη εναρξη του καυστηρα αεριου οταν σβησει το τζακι κυριως για δυο λογους.1ον εχω μικρα παιδια και εχω μονιμα τον θερμοστατη στην ιδια θερμοκρασια απο οκτωβρη μεχρι μαρτη και 2ον λογω δουλειας λειπω ακαθοριστες ωρες απο το σπιτι και η συζυγος δεν τα παει καλα με το τζακι οποτε πρεπει κατι να γινει ωστε οταν αυτο σβησει να παραμενει σταθερη η θερμοκρασια χωρις να πρεπει να κανει κατι καποιος.σε ερευνα αγορας που εχω κανει μεχρι τωρα εχω ακουσει διαφορα.(ηλεκτροβανες,ειδικα κιτ,θερμοστατες επαφης,ηλεκτρικους αυτοματισμους και τελος το δοχειο αδρανειας.)προσωπικα και με τα λιγα που κατεχω το buffer μου φαινεται πως ειναι η καλυτερη λυση.ποια ειναι η δικη σου γνωμη?να αναφερω οτι προκειται για τζακι-λεβητα 29000 kcal με ανοιχτο δοχειο διαστολης και συνδεση με το boiler του ηλιακου τριπλης για εκμεταλλευση των ζεστων νερων χρησης.


Τζακι με 29000kcal(33,5kw)?
Εισαι σιγουρος φιλε μου?
Ειδικος δεν ειμαι αλλα ψαξτο λιγο μην πανε να σου πουλησουν φυκια για μεταξωτες κορδελες!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15594 από aithio
Τι σε προβληματίζει Σταύρο...
Ο επίτοιχος είναι πάντα standby μια και το μόνο που κάνει είναι να διατηρεί το πάνω μέρος μέρος του δοχείο στην θερμοκρασία που του έχεις ορίσει.

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15595 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
la nordica termocamino 800 piano.συνολικη ισχυς 34,3kw.ονομαστικη ισχυς 25 kw.απο αυτα τα 14 kw αποδιδονται στο νερο και τα υπολοιπα στον χωρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ