Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19653 από Τάκης

KERBEROS έγραψε: "Δροσερά" δομικά υλικά βοηθούν τις καυτές πόλεις να "ανασάνουν"


newsbeast.gr


Άλλη μια απάτη με θύμα τους ιθαγενείς. Σε όλη την Ελλάδα προκήρυξαν μελέτες βιοκλιματικής αναβάθμισης πλατειών και κεντρικών δρόμων. Έτρεξαν όλοι οι χρεοκοπημένοι Δήμοι να συμμετάσχουν πληρώνοντας μερικές χιλιάδες ευρώ έκαστος για τις μελέτες. Και ο Δήμος Φαρσάλων, Τυρνάβου, Σοφάδων, ένα σωρό Δήμοι. Για να κατέβει η θερμοκρασία στην πλατεία της πόλης κατά 1,5 βαθμούς το καλοκαίρι, η οποία πλατεία ανακατασκευάσθηκε πριν 2-3 χρόνια. Θα επιλεγούν λίγοι από το σύνολο των Δήμων που συμμετείχαν. Και ενώ δεν έχουμε κατάλληλο νερό για πόση, κλείνουν τα κέντρα υγείας, ο κόσμος βρίσκεται σε εξαθλίωση βρήκαν οι Ευρωπαίοι και αποδέχθηκαν οι δικοί μας να πετάξουν μερικά εκατομμύρια για βιοκλιματική αναβάθμιση. Όλα τάχει Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #19687 από KERBEROS
Ποιος θα πάρει τον «θησαυρό» των σκουπιδιών;


Τα διεκδικούν κι αυτά Λάτσης και Μπόμπολας μαζί με Κόκκαλη, Λασκαρίδη και Περιστέρη

Eντείνονται αυτό το διάστημα οι ενδοεπιχειρηματικές ζυμώσεις για το ποιος τελικά θα είναι ο κυρίαρχος της μεγάλης «μπίζνας» που λέγεται διαχείριση και συλλογή σκουπιδιών.

Όλα τα ελληνικά επιχειρηματικά λόμπυ βρίσκονται επί ποδός για να δημιουργήσουν τις πιθανές συνέργειες με ξένους οίκους, οι όποιοι έχουν την τεχνογνωσία και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για να είναι έτοιμοι. Πληροφορίες λένε ότι ασκούνται οριακές πιέσεις για να αποφασίσει η κυβέρνηση τη μορφή του φορέα που θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια της Aττικής τα επόμενα 20-25 χρόνια με επενδύσεις και τζίρο που μπορεί να ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ. Oι μεγαλοεργολάβοι της χώρας βρίσκονται σε αναμονή.

O όμιλος Mπόμπολα «παίζει δυνατά» μέσω της εταιρίας HΛEKTΩP, η οποία έχει εμπειρία στη διαχείριση των σκουπιδιών και έχει και τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Aλλά στο «κόλπο» φαίνεται να μπαίνει και ο Σ. Kόκκαλης, πανταχού παρών σε όλες τις μεγάλες δουλειές του δημοσίου.

H Iντρακάτ φαίνεται να προωθεί τη δική της πρόταση σε συνεργασία με τη γαλλική Suez Environnement. Eπίσης, στους μεγάλους «παίκτες» των απορριμμάτων θα πρέπει να υπολογιστούν ο Γ. Περιστέρης της ΓEK, που έχει φτιάξει τη θυγατρική TEPNA ENEPΓEIAKH, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.

Eπίσης, ο όμιλος Λάτση, αλλά και ο όμιλος Λασκαρίδη μέσω της εταιρίας Mεσόγειος που κάνει τα έργα στην Kερατέα. Kαύση, αποξήρανση, θερμική επεξεργασία, παραγωγή ενέργειας από βιομάζα; Ό,τι κι αν επιλεγεί, τα εργοστάσια που θα φτιαχτούν θα δώσουν τεράστια κέρδη στους διαχειριστές τους. Παράλληλα, θα ανοίξει ο δρόμος και για την ιδιωτικοποίηση της συλλογής των σκουπιδιών η οποία τώρα γίνεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους με τα γνωστά προβλήματα.

EPΓOΣTAΣIA- TPOΠOΣ ΔIAXEIPIΣHΣ

Aλλεπάλληλες προσπάθειες γίνονται αυτή την περίοδο προκειμένου να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Eιδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Περιφέρειας Aττικής (EΔΣNA), που συγκροτήθηκε για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων (μετέχουν η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Aττικής με Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη, κ. Γ. Σγουρό) και να δρομολογήσει τις διαδικασίες κατασκευής των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, όπως προβλέπει το ισχύον Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Aπορριμμάτων (ΠEΣΔA).

Σύμφωνα με πηγές των OTA, ο τρόπος που προωθείται από τον Περιφερειάρχη, φαίνεται ότι στηρίζεται από τη Δημοτική Aρχή και στην ουσία επιβάλλεται από τα μεγάλα συμφέροντα και ειδικά από επιχειρηματίες που κατέχουν την συγκεκριμένη τεχνολογία. Συγκεκριμένα θα περισυλλέγονται τα σκουπίδια και μέσω Σταθμών Mεταφόρτωσης, όπου συμπιέζεται ο όγκος τους, θα οδηγούνται στα τέσσερα υπό κατασκευή εργοστάσια για να τα επεξεργάζονται και να παράγεται καύσιμο υλικό, το λεγόμενο RDF-SRF, που όμως δεν προσδιορίζεται που θα αξιοποιείται.

Xαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το εργοστάσιο στα Άνω Λιόσια (EMAK) και αυτό της Bιοξήρανσης στο Hράκλειο, όπου όλο το παραγόμενο RDF-SRF τα τελευταία 7 χρόνια θάβεται στους XYTA.

ΦPENO»… AΠO OIKOΛOΓOYΣ

Aπό την πλευρά τους, η Oμοσπονδία εργαζομένων στα σκουπίδια και οικολογικές οργανώσεις κάνουν λόγο ότι η μέθοδος διαχείρισης που επιχειρείται να επιβληθεί θα υποβαθμίζει όλη τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Aποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι το μεγάλο κόστος διαχείρισης (έχει υπολογιστεί ότι τριπλασιάζεται σε σχέση με το σημερινό) και η τοξική επιβάρυνση του περιβάλλοντος με την καύση.


dealnews

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #19698 από KERBEROS
ΡΑΕ: κορεσμένο το δίκτυο στην Πελοπόννησο – Τέλος στις αιτήσεις ΑΠΕ


Περιοχή με κορεσμένο δίκτυο χαρακτήρισε με απόφασή της την Πελοπόννησο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Ειδικότερα στην απόφασή της η ΡΑΕ επισημαίνει ότι:

i. Δεν υποβάλλονται νέες αιτήσεις (ή αιτήματα τροποποίησης με αντικείμενο την αύξηση ισχύος) για τη χορήγηση Άδειας Παραγωγής από σταθμούς ΑΠΕ, εκτός αν αυτές αφορούν σε σταθμούς, η σύνδεση των οποίων προτείνεται να πραγματοποιηθεί σε περιοχές με μη κορεσμένο δίκτυο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 8 του Κανονισμού Αδειών. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αίτηση απορρίπτεται ως απαράδεκτη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 (α) του άρθρου 4 του Κανονισμού Αδειών.

ii. Δεν υποβάλλονται νέα αιτήματα χορήγησης Προσφοράς Σύνδεσης προς το Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., για σταθμούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης Άδειας Παραγωγής (βλ. άρθρο 4. ν.3468, όπως ισχύει) και συνδέονται στην περιοχή του κορεσμένου δικτύου.

iii. Για την αξιολόγηση εκκρεμών αιτημάτων χορήγησης δεσμευτικών προσφορών σύνδεσης για σταθμούς ΑΠΕ, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του Κανονισμού Αδειών.

iv. Δεν εκδίδονται βεβαιώσεις για αύξηση ισχύος έως 10% σύμφωνα με την διάταξη του 3ου εδαφίου της παραγράφου 5 περ. (α) του άρθρου 3 του ν.3468/2006, όπως ισχύει.

Περαιτέρω:

- Οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, οφείλουν να διασφαλίσουν την oρθή τήρηση της προτεραιότητας στη χορήγηση προσφορών σύνδεσης, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, και με χρήση ενιαίας πλέον σειράς χορήγησης προσφορών.

- Οι ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ οφείλουν να αναρτήσουν, εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, σε εμφανές σημείο στους ιστοτόπους τους, αναλυτικά και επικαιροποιημένα αρχεία προσφορών σύνδεσης στην Πελοπόννησο (αιτήματα, μη δεσμευτικές προσφορές, δεσμευτικές προσφορές, ημερομηνία λήξης δεσμευτικών προσφορών). Τα αρχεία αυτά θα είναι τύπου EXCEL, ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία τους από τυχόν ενδιαφερόμενους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, η ΡΑΕ θα παρουσιάσει, σε δημόσια διαβούλευση, μία ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων, με συγκεκριμένα μέτρα και νομοθετικές ρυθμίσεις, για την ταχύτερη δυνατή διείσδυση των ΑΠΕ σε περιοχές αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος και περιορισμένης δυνατότητας απορρόφησης ισχύος, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αναστέλλονται οι περαιτέρω αδειοδοτικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ που εμφανίζουν αφ’ ενός ωριμότητα από αδειοδοτική άποψη, αφ’ ετέρου δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης.


EcoNews.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #19764 από KERBEROS
Απόφαση τρόικας το επίδομα θέρμανσης


Το αν θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης ή όχι είναι ένα στοιχείο που θα αποφασιστεί από την ίδια την τρόικα και όχι από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, το υπουργείο Οικονομικών έχει διαθέσιμα 120 εκατ. ευρώ γι αυτό το σκοπό. Ωστόσο, η καταβολή τους τελεί υπό έγκριση από την τρόικα.


EnergyIn

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #20205 από KERBEROS
Εισαγόμενη... ζεστασιά από τη Βουλγαρία

Προσεχώς βουλγαρικά καυσόξυλα!




Πολύ μεγάλη είναι η ζήτηση από την Ελλάδα για την προμήθεια καυσόξυλων από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με ειδικούς της βουλγαρικής αγοράς.

Όπως λένε, η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα προκύωει από την εξίσωση με το πετρέλαιο κίνησης, έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες να στραφούν στα καυσόξυλα για θέρμανση το χειμώνα.

Τοπική εκπρόσωπος μίας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών εμπορίας καυσόξυλων από τη Βουλγαρία δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ ότι μόνο η εταιρεία της μεταφέρει περίπου δύο φορτηγά με καυσόξυλα καθημερινά προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως είπε, οι παραγγελίες που έχουν στα χέρια τους είναι ικανές να γεμίσουν 12 φορτηγά ημερησίως, ωστόσο κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταφορά του προϊόντος κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τη δουλειά.

Το βασικό πρόβλημα είναι, όπως εξήγησε, ότι, εξαιτίας της συρρίκνωσης του εξαγωγικού τομέα, τα φορτηγά δεν μπορούν να βρουν εύκολα φορτίο για το δρομολόγιο προς Βουλγαρία.

Γεγονός πάντως είναι ότι ο φετινός χειμώνας αναμένεται πολύ δύσκολος για χιλιάδες νοικοκυριά, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να στραφούν σε πιο οικονομικές μορφές θέρμανσης, όπως οι παραδοσιακές ξυλόσομπες και τα ενεργειακά τζάκια.

Την ίδια στιγμή, οι πρατηριούχοι διαπιστώνουν σημαντική μείωση στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #20211 από KERBEROS
H Ομοσπονδία Βενζινοπωλών ζητά μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα


Μπορεί η βενζίνη να έχει φτάσει στα ύψη, αλλά οι βενζινοπώλες εξακολουθούν να ζητούν την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Η νέα εκτόξευση των τιμών καυσίμων, λόγω της διεθνούς κερδοσκοπίας και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου επιβάλει την άμεση και δραστική μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα για την ανακούφιση των καταναλωτών, της χώρας και την επιβίωση των πρατηρίων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

Από αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο. Την ίδια περίοδο οι τιμές λιανικής, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχουν αυξηθεί 10 λεπτά το λίτρο, τονίζει χαρακτηριστικά.

Για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της όπως αναφέρεται και στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος για πολλοστή φορά προτείνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, ειδικά σε περιόδους έντονων ανατιμήσεων. Όσο αφορά δε τις διαφορές που παρουσιάζονται από περιοχή σε περιοχή και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές και στην νησιωτική Ελλάδα αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά τώρα είναι περισσότερο ορατές λόγω του ότι η βενζίνη σε πολλά μέρη της Ελλάδος έχει αγγίξει τα 2 ευρώ.

Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης, καταλήγει η ανακοίνωση.


Energyin

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.174 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ